Vrei sa fii dj la Radio Mafia??? Hai in echipa!!

Written by on decembrie 30, 2020

Vrei să fii DJ?

Află ce echipamente îți sunt absolut necesare

Dacă ți-ai descoperit recent pasiunea pentru muzică și îți dorești să devii DJ, ar trebui să începi din timp să achiziționezi aparatura și echipamentele de care ai nevoie. Dar, înainte de a alege, ar trebui să treci printr-o etapă minimă de documentare.

Articolul de față își propune să scoată în evidență cele mai importante echipamente – absolut necesare pentru desfășurarea activității de DJ. Iată ce achiziții ar trebui să faci dacă îți dorești să profesezi în acest domeniu:

Mixerul

Nu te poți numi cu adevărat DJ până nu ai folosit mixerul, și desigur că nu ne referim la acel aparat pe care îl folosesc gospodinele în bucătărie, ci la un alt tip de echipament.
Mixerul este un aparat care te ajută să conectezi microfoanele, boxele, căștile și alte echipamente de DJ la un laptop, fiind dotat cu suficiente porturi pentru toate dispozitivele necesare. Dacă îți dorești efecte audio surprinzătoare, ai putea adăuga listei de achiziții și un midi controller.

Căști audio

Atunci când vei mixa, vei avea nevoie și de o pereche de căști audio de o calitate net superioară. Rolul acestora constă în blocarea sunetelor din exterior, pentru a te ajuta să mixezi corespunzător.

Software de mixat

Să fii DJ implică și o serie de aptitudini tehnice – trebuie să știi să utilizezi un software, conceput special pentru activitatea de DJ. Pentru Windows 10, printre cele mai utilizate se numără: Zulu, PCDJ Dex 3, Serato DJ, Mixxx 2.O, Virtual DJ, Traktor Pro 2.
În timp, ar fi indicat să folosești mai multe programe de mixat pentru a vedea care dintre acestea ți se potrivește cel mai bine. De asemenea, se recomandă ca în faza inițială să optezi pentru un tip de software dedicat începătorilor.

Controllere

Aceste dispozitive se găsesc pe piață în diferite forme și dimensiuni și au înglobate o mulțime de funcții utile pentru DJ.
Dincolo de funcționalitatea sa în ceea ce privește mixajul cu ajutorul butoanelor sau faderelor, precum și emularea platanelor pentru DJ, portabilitatea este o altă caracteristică ce îi conferă acestui dispozitiv valențe extrem de practice. Controllerele existente pe piața de profil vin cu anumite aplicații încorporate, așadar alegerea acestui dispozitiv este condiționată de software-ul pe care îl preferi.

Playere DJ

Cu siguranță că playerul este o piesă esențială pentru kit-ul tău de DJ, care nu ar trebui să-ți lipsească, indiferent dacă mixezi în cadrul unui eveniment de mare amploare sau la unul mai restrâns.

O colecție extinsă de CD-uri cu muzică

Dacă îți dorești să devii DJ, ar trebui să știi că este important să asculți mai multe genuri muzicale. Adevărații DJ au colecții foarte variate, dar și organizate, pe care să le utilizeze în cadrul programului de mixat ales.

Monitoare de studio

După ce ai fost inițiat în tainele mixajului, vei avea nevoie și de alte echipamente care să te ajute să te dezvolți și să atingi performanțele pe care le dorești. Pentru a asculta mixurile create, va trebui să achiziționezi monitoare de studio de foarte bună calitate.

Cabluri și alte accesorii

Așa cum am precizat anterior, vei avea nevoie de anumite cunoștințe tehnice pentru a fi DJ. În timp, vei învăța care sunt cablurile și accesoriile necesare pentru a instala corespunzător echipamentele de DJ.

Dincolo de investițiile pe care ar trebui să le faci în echipamente performante, care să te ajute să redai o calitate excepțională a sunetului, va trebui să te înarmezi și cu multă răbdare, ambiție și determinare, dacă vrei să devii un DJ desăvârșit.

Ti se pare prea complicat?? Ei bine nu este!!! Ai nevoie doar de o conexiune buna la internet, voce placuta, microfon cat de cat ok si un sam broadcaster. Daca crezi ca te incadrezi in cerinte atunci nu ezita sa ne contactezi pe facebook Radio Mafia.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background